Tapflo

ТОВ "Тапфло Україна"

БРОШУРИ ТА ІНСТРУКЦІЇ

Виклики для в’язких рідин

Виклики для в’язких рідин

Повільний, густий, тягучий чи щільний? Будь-яке з цих слів може бути характерним описом високов'язкої рідини. Незалежно від того, чи ви перекачуєте густу олію, липкий мед чи грудкувате малинове варення, значні вимоги висуваються до підтримки безперебійного процесу виробництва.

Знання того, як перекачувати в’язкі рідини та працювати з ними, за умови правильного використання насоса, дає кілька переваг:

  • Менше незапланованих простоїв

  • Економія коштів

  • Подовжений термін служби насоса
       
  • Мінімізація розливів і витоків
       
  • Енергозбереження
       
  • Покращена якість продукції

Ці переваги означають, що розумний вибір призведе до високоякісного виробництва.

КОНФІГУРАЦІЯ - ОСЬ ЯК ВАМ ПОТРІБНО МИСЛИТИ

В’язкі рідини зазвичай мають одну спільну рису: вони густі. Однак різні рідини можуть відрізнятися за багатьма параметрами, тому характеристики насоса повинні відповідати характеристикам рідини. Наприклад, варення може містити частинки, які не може впоратися з мембранним насосом, але з якими легко впорається кулачковим насосом.

Залежно від типу рідини, яку ви перекачуєте, вам потрібно враховувати кілька факторів, коли йдеться про характеристики насоса та вибір матеріалу. Ви повинні переконатися, що насос легко чистити, щоб уникнути забруднення між різними рідинами та полегшити очищення після використання.

Потужність насоса повинна бути достатньою для перекачування конкретної рідини. Це означає, що вам потрібно вибрати насос із достатньо високим тиском, швидкістю або потужністю, щоб ефективно перекачувати в’язку рідину.

Матеріал, який використовується в конструкції насоса, також є важливим фактором для економічного та ефективного перекачування в’язких рідин. Наприклад, для в’язких рідин потрібні матеріали, стійкі до зносу та ерозії.

Для успішного виробництва не лише в’язкі рідини потребують індивідуальних рішень щодо потоку. Інші рідини з меншою в’язкістю, такі як спирт або молоко, також вимагають інших адаптованих середовищ або характеристик, таких як середовище ATEX або насос, виготовлений із санітарного матеріалу.

З ЛЕГКОСТЮ ВИКОРИСТОВУЙТЕ ГУСТУ РІДИНУ

Для перекачування в’язкої рідини необхідно визначитися з тим, який насос ви виберете. Ось насоси, які легко справляються з в’язкістю:

  • Перистальтичний насос. Ваш друг, якщо ви хочете, щоб з рідиною поводилися обережно, відповідаючи високим вимогам.
  • Кулачковий насос. Для тих, кому потрібні плавний потік, висока пропускна здатність перекачувати з частками.
  • Мембранний насос. Насос самовсмоктувальний, стійкий до зношування, виготовлений із гнучкого матеріалу та легко чиститься.
  • Гвинтовий насос. Очевидний вибір для тих, кому потрібен насос із можливістю самовсмоктування, великим проходом для роботи з великими частинками та волокнами та можливістю змінювати потік.
  • Двохвинтовий насос. Універсальний насос, який забезпечує плавне перекачування без пульсацій.

Ці насоси мають більше функцій, ніж те, про що ви дізналися тут, а деякі з них мають абсолютно унікальні функції. Якщо ви хочете дізнатися більше про в’язкі рідини та розчини, які відповідають вашим потребам, зв’яжіться з нами

О Tapflo: Tapflo Group є незалежною сімейною компанією, європейським виробником та світовим постачальником пневмопривідних мембранних насосів, відцентрових насосів та іншого промислового обладнання. Представництва компанії Tapflo успішно працюють у більш ніж 30 країнах світу, а дистриб'ютори нашої продукції – у більш ніж 45 країнах світу.