Насос для перекачування сметани

Насос для перекачивания сметаны

На українському ринку насосів існує велика різноманітність моделей від різних брендів. На перший погляд, всі вони схожі між собою, хоча ціна іноді досить істотно відрізняється. Тому дуже часто потенційному клієнту важко самостійно визначитися, яку саме модель придбати. На вибір впливає багато чинників. Для грамотного підбору насоса потрібно знати властивості продукту (в'язкість, щільність, температуру, специфічні властивості, наприклад, ньютонівська рідина чи ні), параметри інсталяції, трубопроводів, необхідну робочу продуктивність і тиск.

Зазвичай, на виручку клієнту приходить його власний досвід. Часто буває, що купується новий насос на заміну старого, який стояв на лінії виробництва з моменту запуску, тоді все гаразд.

Зовсім інша справа з поставками нового насоса на діюче виробництво. Для кращого розуміння, давайте розглянемо конкретну ситуацію.

У компанію «ТАПФЛО» звернувся відомий в Україні молокозавод, потужності якого розміщені у Львівській області, з проханням підібрати насос для перекачування сметани.

Звернулося підприємство в компанію «ТАПФЛО» не дарма, адже виробництво кисло-молочної продукції складне на всіх стадіях і вимагає максимально надійного обладнання. Крім цього, насоси для харчової промисловості повинні бути виконані з відповідних матеріалів, які не шкідливі для людського організму. До слова, відповідність матеріалів насоса гігієнічним стандартам якості в харчовій промисловості повинні бути підтверджені відповідними сертифікатами заводу виробника, а це не всім насосним компаніям на ринку України під силу.

Lobe pump for  for sour cream

Компанія «ТАПФЛО» на основі отриманого технічного завдання від молокозаводу, підібрала необхідну модель. Кращим рішенням для ефективної перекачування сметани буде встановлення в існуючу лінію виробництва кулачкового насоса серії Top Lobe Plus.

Кулачкові насоси здатні перекачувати досить великі обсяги готового продукту, не руйнують його структуру, гарантують плавну подачу. Одним з ключових показників при виборі типу насоса було те, що сметана - продукт в'язкий і для її плавною перекачування будь-який насос не підійде. Крім чисто технічних показників, кулачкові насоси відповідають всім вимогам харчової промисловості. У нашому випадку насос виконаний з полірованої харчової нержавіючої сталі і все гумові ущільнення мають сертифікат FDA (англ. Food and Drug Administration, FDA) - Управління з санітарного нагляду за якістю харчових продуктів і медикаментів (США), який прийнятий в світі за основу.

Окремо варто додати кілька слів про конструкцію насоса, а саме про відсутність в «робочий зоні» будь-яких прихованих або складних для промивання місць. Устаткування на молокозаводах, яке задіяне у виробництві продукту, постійно проходить відповідну обробку. Найчастіше використовується метод СІР мийки. Конструкція кулачкового насоса дозволяє проводити СІР мийку без проблем, а можливість встановити даний насос вертикально дозволяє проводити промивку самопливом і легку після цього самоочищення.

Всі наведені факти і реальний досвід компанії «ТАПФЛО» в черговий раз підтверджують правильний вибір клієнтом постачальника насосного обладнання для свого виробництва.

Матеріал підготував: Богдан Ціхоцький, +38 (050) 477 99 62, lviv@tapflo.ua

 

 

Додатки

Інформація про продукт:
Кулачкові насоси

Брошура:
Кулачкові насоси



Інший приклад

washing line system

ЛІНІЇ СИСТЕМ ПРОМИВАННЯ: НАСОСИ CTV І T50

Додаткове обладнання для гальванічних ванн - CTV40-12.5 для циркуляції і T50PTT для дозування.

Детальніше

Про компанію Tapflo:  Tapflo Group є независимой семейной компанией, европейским производителем и мировым поставщиком пневмоприводных мембранных насосов, центробежных насосов и другого промышленного оборудования. Представительства компании Tapflo успешно работают в более чем 30 странах мира, а дистрибьюторы нашей продукции - в более чем 45 странах мира.

Zapytanie ofertowe