Tapflo

ТОВ "Тапфло Україна"

БРОШУРИ ТА ІНСТРУКЦІЇ

Успішне виробництво спирту: вимоги до гігієни та матеріалів

УСПІШНЕ ВИРОБНИЦТВО СПИРТУ: ВИМОГИ ДО ГІГІЄНИ ТА МАТЕРІАЛІВ

Пиво, віскі, сидр і джин – список улюблених напоїв, які виробляють на пивоварнях, лікеро-горілчаних заводах та інших виробниках напоїв, можна продовжувати довго. Для виробництва високоякісного кінцевого продукту до процесу виготовлення висуваються значні гігієнічні вимоги, тому оптимальний насос є вирішальним для успішного виробництва спирту.

Гігієнічний насос, який зазвичай перекачує напій, є важливою рушійною силою у виробництві алкоголю. Цей санітарний насос також чудово працює в інших сферах застосування в харчовій промисловості та розроблений для задоволення високих вимог, необхідних у виробництві напоїв, які ми споживаємо.

Незважаючи на те, що насос є компонентом, який головним чином відповідає за потік, інші практичні рішення, такі як змішувачі, візки та гасники пульсації, допомагають полегшити виробництво алкоголю.

ПРАВИЛЬНИЙ МАТЕРІАЛ МАЄ ЗНАЧЕННЯ

Вибір матеріалу та дизайну є важливим для гігієнічних насосів, оскільки це допомагає оптимізувати процес. Спирт може бути летючим продуктом, і прикладами матеріалів, придатних для виробництва алкоголю, є:

  • Нержавіюча сталь. Найбільш часто використовуваний гігієнічний матеріал.
  • PTFE (політетрафторетилен). Очевидний вибір для деталей, що контактують з рідиною, окрім нержавіючої сталі. Висока хімічна стійкість і низьке тертя це далеко не усі властивості, які заслуговують на увагу.
  • Нестандартний дизайн. Запобігає потраплянню рідини, уникаючи забруднення, і дозволяє легко розбирати для перевірки та обслуговування.
  • Гладкі поверхні. Поліровані поверхні, які запобігають налипанню бруду на нерівності та легко змиваються та очищаються.
  • Сумісні матеріали. Харчові матеріали, що відповідають таким стандартам, як FDA, EHEDG та EG 1935/2004.

ЗАЙМИСТА РІДИНА

У переважній більшості випадків алкоголь виробляється у вибухонебезпечних середовищах. У вибухонебезпечному середовищі потрібне обладнання, здатне працювати з легкозаймистою рідиною або парами та схвалене відповідно до Директиви ATEX 94/9/EC. Для різних зон вибухонебезпечного середовища підходить різне обладнання. Ми можемо допомогти вам знайти безпечне рішення для вашого виробництва.

Чорне вугільне покриття на пластикових насосах Tapflo вказує на те, що матеріал схвалений згідно з ATEX. Матеріал є провідним і гарантує відсутність електричних зарядів у насосі.

Ті, хто правильно використовує схвалений ATEX насос Tapflo, можуть почуватися в безпеці без ризику займання та вибуху.

НАСОСИ, ЯКІ КЕРУЮТЬ ПРОЦЕСОМ

Для безперервного та успішного виробництва важливим вибором є правильне насосне рішення. Мембранні та відцентрові насоси відіграють центральну роль у виробництві спирту, але залежно від вимог вони бувають різних конфігурацій. Ось насоси, які сприяють успішному виробництву залежно від застосування:

  • Гігієнічний мембранний насос. Мембранний насос є «універсальним насосом», який успішно транспортує більшість рідин, навіть якщо в ньому присутні частинки. Доступні альтернативи класу ATEX.
  • Гігієнічний мембранний насос, схвалений EHEDG. Коли необхідні найсуворіші гігієнічні вимоги до вибору матеріалів і конструкції.
  • Гігієнічний відцентровий насос CTX H. Коли вам потрібен справді високопродуктивний насос.
  • Гігієнічний відцентровий насос CTH. Простіший, менший насос, який забезпечує чудову ефективність.

Ви можете прочитати більше про гігієнічні насосні рішення тут.

Вам цікаво обговорити рішення, які відповідають вашому конкретному застосуванню? Дозвольте нам допомогти вам - не соромтеся звертатися до нас!

О Tapflo: Tapflo Group є незалежною сімейною компанією, європейським виробником та світовим постачальником пневмопривідних мембранних насосів, відцентрових насосів та іншого промислового обладнання. Представництва компанії Tapflo успішно працюють у більш ніж 30 країнах світу, а дистриб'ютори нашої продукції – у більш ніж 45 країнах світу.