Tapflo

ТОВ "Тапфло Україна"

БРОШУРИ ТА ІНСТРУКЦІЇ

Промислові насоси для хлібопекарської промисловості: типи, які вибрати | блог Tapflo

Насос для хлебзаводаПромислові насоси для хлібопекарської промисловості: типи, які вибрати

Хлібопекарська промисловість, як і багато інших, не обходиться без використання спеціалізованого обладнання. Крім пічок, міксерів та іншої очевидної техніки, тут також використовують промисловий відцентровий насос або насоси інших моделей. Вибирати їх варто, з огляду на тип речовин, що перекачуються, а також на масштаби й інтенсивність виробництва.

 

Особливості застосування промислових насосів

У хлібобулочному та кондитерському виробництві таке обладнання використовується для транспортування тіста, солоду, дріжджових мас, помадки, різних олій, жирів та крему. Усі продукти мають різну щільність, в’язкість та склад. Саме від цих показників потрібно відштовхуватися під час вибору насоса насамперед.

 

Як вибрати насос для хлібопекарської промисловості

Для агресивних їдких середовищ є багато вимог до матеріалу виробництва через їхню сумісність та безпеку людини на виробництві. У харчовій промисловості ситуація трохи інша. Тут найбільше значення має не вплив робочого середовища на матеріал корпусу й деталей (роз’їдання, корозія тощо), а навпаки. Метал, пластик або гума не мають впливати на продукти. Процес перекачування мусить проходити максимально дбайливо та гігієнічно. Дуже важливо зберегти структуру та всі включення продуктів.

Крім цього, під час вибору варто враховувати такі показники:

  • температура середовища, що перекачується;
  • чи потрібне суворе дозування;
  • продуктивність пекарні;
  • час безперебійної роботи;
  • в’язкість, густота, текстура, різновид продуктів.

Також вкрай важливо, щоб відцентрові промислові насоси були економічними за витратою електроенергії, не створювали зайву пульсацію під час роботи й були максимально прості в обслуговуванні. Оскільки хлібопекарня вимагає найсуворішого дотримання санітарних норм, обладнання потрібно часто дезінфікувати.

 

Різновиди насосів для хлібопекарської промисловості

У хлібопекарському та кондитерському виробництві використовують обладнання таких різновидів:

  • Відцентрові. У конструкцію входить корпус, у середині якого розташований спеціальний вал із лопатями, прикріпленими до колеса, що обертається. У пекарській справі найчастіше використовуються промислові та гігієнічні моделі. Можуть перекачувати будь-яке середовище.
  • Мембранні. Перекачують щільні та в’язкі продукти, а також речовини із твердими включеннями (горіхи, шматочки шоколаду, зерна).
  • Перистальтичні. Також добре підходять для транспортування в’язких речовин із включеннями. Забезпечують точність дозування та гнучкість у регулюванні витрат. Дають змогу легко змінювати напрямок обертання.
  • Кулачкові. Відмінно підійдуть для транспортування рідкого та густого тіста, а також продуктів із включеннями. Для збільшення плинності продуктів на них можна встановлювати сорочку обігріву.

Ми рекомендуємо звернути увагу на відцентрові промислові насоси гігієнічного типу від компанії Tapflo. Ця модель розроблена спеціально для харчової промисловості, поєднуючи в собі всі переваги промислових відцентрових пристроїв з ідеальною гігієнічністю. Тому вона легко залишає поза увагою інші різновиди техніки, які не можуть на 100% забезпечити дотримання санітарних норм.

Гігієнічний насос СТН — одноступінчатий відцентровий пристрій, виготовлений із нержавіючої сталі AISI 316L, яка пройшла електричне полірування замість піскоструминного. Завдяки цьому поверхня абсолютно гладка. Торцеве ущільнення одинарне. Може бути керамічним чи графітовим.

Tapflo пропонує 5 серій цього пристрою, кожна з яких — гігієнічний аналог промислової. Потужність двигунів становить від 0,37 до 7,5 кВт, що дорівнює продуктивності від 12 до 60 м³/год. Такий широкий діапазон характеристик гарантує, що бренд Tapflo зможе забезпечити відцентровими промисловими насосами хлібопекарню будь-якого розміру.

О Tapflo: Tapflo Group є незалежною сімейною компанією, європейським виробником та світовим постачальником пневмопривідних мембранних насосів, відцентрових насосів та іншого промислового обладнання. Представництва компанії Tapflo успішно працюють у більш ніж 30 країнах світу, а дистриб'ютори нашої продукції – у більш ніж 45 країнах світу.