Tapflo

ТОВ "Тапфло Україна"

БРОШУРИ ТА ІНСТРУКЦІЇ

Насос для перекачування гліцерину: сфери застосування та як правильно вибрати | блог Tapflo

Насос для перекачивания глицеринаНасос для перекачування гліцерину: сфери застосування та як правильно вибрати

Гліцерин або гліциловий спирт — корисна речовина, що дуже широко використовується в різних сферах: медицині, фармації, косметології, харчовій промисловості, виробництві косметики. Отримують його з рослинних жирів чи хімічно, але незалежно від різних способів виробництва, його властивості залишаються ідентичними. Це густа і в’язка субстанція, сильно схильна до температурних впливів, тому її досить складно перекачувати. Найкраще для такої мети підходять шестеренні насоси, а також мембранні, гвинтові, деякі різновиди відцентрових.

Який гліцерин зовні

Формула хімічного гліцерину — C3H5(OH)3. Це триатомний спирт, який реагує, як спирт, але в більшості умов поводиться стабільніше. Він не розчиняється в оліях, але розчиняється у воді та спирті, а також сам є якісним розчинником. Фізично гліцерин — в’язка, прозора субстанція без запаху та кольору. Температура кипіння дуже висока — 290°C. За низьких температур в’язкість збільшується, але речовина не кристалізується. Оскільки C3H5(OH)3 стійкий до замерзання, його нерідко використовують як компонент антифризів.

 

Ще дві важливі особливості гліцерину — низький тиск пари та гігроскопічність. Субстанція поглинає вологу з атмосфери та забезпечує стабільну еластичність і зволоженість. Речовина не належить до токсичних, під час горіння не виділяє ні чаду, ні запаху.

Де використовується

Сфера використання гліцеринового спирту дуже широка. Його застосовують:

  • під час пом’якшення та проклеювання пряжі та тканин у текстильній промисловості;
  • на виробництві мастильних матеріалів;
  • для пінополіуретанів у складі поліефірів;
  • у виготовленні тютюнових виробів для збереження м’якості та вологи, щоб тютюн не руйнувався та не кришився під час обробки;
  • у процесах обробки металів та під час електроосадження для створення електролітів, які використовуються в неонових лампах та радіоприймачах.

Крім цього, субстанція незамінна в харчовій сфері. Там вона діє як розчинник, консервант, зволожувач, підсолоджувач. Розчиняє харчові добавки та барвники в кондитерських виробах, м’яких пастах, зволожує та пом’якшує інгредієнти цукерок, тістечок. Оскільки є нетоксичним, застосовується під час виготовлення оболонок для сиру та м’яса, інших харчових упаковок, у виробництві сухого корму для котів та собак, щоб зберегти смакові якості та правильну вологість.

Найбільш широко гліцерин поширений у фармацевтичних препаратах та косметиці. Без нього не обходиться виготовлення мазів, кремів, анестетиків, антисептиків, зубних паст, лосьйонів, помад, туші для вій та багато іншого.

Лакофарбова промисловість також застосовує гліциновий спирт для виробництва смол, покриттів, друкарських фарб та чорнила, а целюлозні фабрики — паперу.

Який агрегат для перекачування варто вибирати

Головна особливість під час вибору насоса в цьому випадку — температура, за якої ведеться робота з гліцерином на конкретному виробництві, оскільки розчин належить до в’язких речовин, і його в’язкість змінюється за різних градусів. Нижче ми підібрали 4 типи насосів, які можуть підійти для перекачування C3H5(OH)3.

Шестеренний насос

Якщо на виробництві менше +15°C, в’язкість розчину збільшується в рази. З таким навантаженням найкраще впорається шестеренний насос. Агрегат працює в широкому діапазоні тисків і швидкостей, що дає змогу налаштовувати точне дозування робочої речовини. Назва походить від принципу роботи — рідина перекачується за допомогою шестерень, що обертаються. У нашому каталозі є 2 ідеально підхожі моделі:

  • Tapflo Top Gear G — універсальний пристрій, представлений у 9 типорозмірах. Робочий тиск становить 16 бар, подача — до 130 м/год. Не боїться динамічної в’язкості до 80000 мПа·с та температури до 300°C.
  • Tapflo Top Gear H — шестеренний насос особливого призначення. За потреби можна доукомплектувати сорочкою обігріву. Має ті самі технічні характеристики, що Top Gear G.

Мембранний

Підходить для роботи за температури від +15 до +60°C. Робоча рідина перекачується завдяки коливанню мембрани, якою є одна зі стінок камери. Такий насос може працювати від приводів 4 типів:

  • гідравлічного (за допомогою рідини);
  • пневматичного (завдяки стисненому повітрю);
  • електроприводу (за допомогою електричного двигуна);
  • механічного (коливання мембрани забезпечує шток, прикріплений до неї).

Пристрій забезпечує хороший рівень герметичності й гігієнічності, звичайно, за умови своєчасного обслуговування і заміни мембран, що зносилися. Просто встановлюється та налаштовується, може мати функцію самоусмоктування.

Компанія Tapflo випускає кілька серій таких насосів, які ідеально підійдуть для перекачування гліцерину: фармацевтичні, гігієнічні, бочкові та інші. Щоб вибрати ідеальний варіант під умови виробництва, зв’яжіться з нашими консультантами.

Відцентровий

Якщо робота ведеться в умовах, де більше +60°C, можна купити відцентровий насос. Переміщення рідини відбувається завдяки відцентровій силі, що створюється під час обертання колеса з лопатями. Коли агрегат працює, відсутня пульсація та забезпечується рівномірний потік робочої речовини.

У нашому каталозі обладнання представлено 6 серіями:

  • промислові;
  • гігієнічні;
  • з магнітною муфтою;
  • вертикальні;
  • самовсмоктувальні;
  • пластикові.

Кожна лінійка має свої особливості, але всі вони підійдуть для транспортування гліцилового спирту та інших складів, які використовуються в хімічній, харчовій, фармацевтичній та косметичній промисловості.

Гвинтові

Як і шестеренний насос, чудово впорається зі своїм завданням за умов менше +15°C. Продуктивність залежить від кількості обертів двигуна, у конструкції немає клапанів, а напрямок потоку середовища можна змінити — ось головні особливості такого пристрою. В основі роботи — дует статора та ротора. Після запуску двигуна продукт починає рух від вхідного патрубка до вихідного по спіралеподібній траєкторії. Самовсмоктувальна функція в моделях Tapflo доступна під час перепаду висот до 8 метрів. Це дає ширші можливості розміщення агрегату у виробничій лінії.

О Tapflo: Tapflo Group є незалежною сімейною компанією, європейським виробником та світовим постачальником пневмопривідних мембранних насосів, відцентрових насосів та іншого промислового обладнання. Представництва компанії Tapflo успішно працюють у більш ніж 30 країнах світу, а дистриб'ютори нашої продукції – у більш ніж 45 країнах світу.