Tapflo

ТОВ "Тапфло Україна"

БРОШУРИ ТА ІНСТРУКЦІЇ

Особливості насосів об’ємного типу

Об’ємними називаються насоси, які перекачують газ або рідину за допомогою зміни об’єму робочої камери — її простір відкривається по черзі на вхід і вихід.

Tapflo випускає кілька варіантів устаткування цього типу. До них належать перистальтичні насоси, гвинтові, поршневі та інші. Головна особливість цих агрегатів криється в стабільній витраті перекачуваних речовин, практично незалежно від тиску. У напірну систему завжди виштовхується та сама порція рідини чи газу. Тому об’ємні насоси рекомендують встановлювати в місцях, де потрібно підтримувати витрату перекачуваного середовища на одному рівні, незалежно від тиску, або щоб створити його дуже великий перепад.

Різновиди та особливості об’ємних насосів

Інженери поділяють таке обладнання на 2 категорії: зі зворотно-поступальним робочим елементом і з таким, що обертається. Перші створюють вищу амплітуду пульсацій. Сюди належать поршневі, мембранні. Робочий елемент, що обертається, є в конструкції гвинтових, шестеренних, перистальтичних пристроїв.

До 4-х найпопулярніших моделей з обох категорій належать:

  • шестеренні — належать до кулачкових роторних моделей і підходять для перекачування особливо в’язких рідин без твердих включень (смола, нафта, олія);
  • мембранні — ідеальний варіант для агресивних, в’язких та сильно забруднених рідин, які потрібно перекачувати під невисоким тиском;
  • гвинтові — підходять для різного типу рідин і нерідко використовуються в харчовій промисловості для транспортування сиру, сметани, кефіру, майонезу;
  • перистальтичні — часто використовуються в медицині, харчовій, хімічній та фармацевтичній промисловості для перекачування хімічних реагентів, крові, кремів, токсичних речовин.

Усі насоси самовсмоктувальні. Можуть всмоктувати робоче середовище на суху або з попереднім заповненням. Щоб дізнатися, які моделі Tapflo оснащені цією функцією, зв’яжіться з нашим консультантом.

Сфери застосування насосів об’ємного типу

Насосне обладнання цього типу широко використовується практично у всіх сферах: у хімічній, нафтогазовій, атомній, харчовій промисловості та багатьох інших галузях. У роботі з вибухонебезпечними речовинами особливо популярні мембранні, оскільки в них немає елементів, що обертаються, і, відповідно, немає ризику виникнення іскри. Перистальтичні — одні з лідерів у харчовій сфері.

О Tapflo: Tapflo Group є незалежною сімейною компанією, європейським виробником та світовим постачальником пневмопривідних мембранних насосів, відцентрових насосів та іншого промислового обладнання. Представництва компанії Tapflo успішно працюють у більш ніж 30 країнах світу, а дистриб'ютори нашої продукції – у більш ніж 45 країнах світу.