Tapflo

ТОВ "Тапфло Україна"

БРОШУРИ ТА ІНСТРУКЦІЇ

Насос для в'язких рідин | Купити промислове насосне обладнання TAPFLO в Україні, Київ

Насоси для в'язких рідин

Застава прибуткової роботи виробничого підприємства складається з двох основних складових - кваліфікованого персоналу і якісного високопродуктивного обладнання, зокрема насосів. Насос для в'язких рідин обов'язково встановлюють і використовують при виробництві фармацевтичних, молочних препаратів, їжі, косметики, винного сировини, перегонці нафти і нафтопродуктів. Досить складні агрегати складають основну частину процесу.

Насос для густих мас

Насоси для в'язких рідин застосовні в широкому спектрі областей, відповідно мають безліч особливостей, які необхідно врахувати при виборі і подальшої експлуатації. Пристрої класифікують за кількома основними параметрами. До них відносять коефіцієнт корисної дії, кількість, яке переміщається за одиницю часу, максимальна сила напору, показники тиску.

Кожна технічна характеристика має значення для якості проміжного і кінцевого сировини.

Серед найбільш популярних насосів для в'язких середовищ виділяють:

  • імпелерні - агрегат за доступною ціною, конструкція складається з робочого колеса, яке обертається, і гнучких елементів для виштовхування речовини;
  • шестерні функціонують за принципом зміни робочих обсягів власних порожнин;
  • гвинтові або шнекові - принцип функціонування схожий з попереднім, при цьому відбувається переміщення вмісту;
  • кулачкові насоси для густих рідин частіше за інших зустрічаються у фармацевтичній і харчовій галузях завдяки переміщенню за допомогою обертальних рухів роторних пар;
  • перистальтические - транспортують розчини за допомогою пережимания трубки з вмістом;
  • мембранні - підходять для технологічних процесів з стисненим повітрям.

При створенні насосів для густих мас використовуються матеріали, які не вступають в хімічні реакції з речовинами. Найбільш часто з цією метою застосовують нержавіючу сталь, чавун, пластик і алюміній. Насос харчової для вузьких продуктів, так само як і фармацевтичний, виготовляють зазвичай з нержавійки, так як вона не піддається впливу активних елементів - кислот, лугів, солей і інших. З цього сплаву створюються ті деталі, які входять в контакт з переміщуються.

Насоси для перекачування в'язких середовищ

Вибір насосів для в'язких продуктів залежить від численних факторів. До основних відноситься в'язкість речовини, що транспортується. Перед замовленням і покупкою установок варто чітко визначити технологічний ділянку, в якому він братиме участь. Насоси для харчових густих сумішей вибирають з урахуванням температурного режиму їжі, яка буде переміщатися. Додатково монтують комплектуючі для збереження температури, охолодження та інші.

Найменша ступінь в'язкості позначена в супровідних документах до 500 сСт, помірна відповідає 1500 сСт. Серед таких рідин відзначають масло, для нього підійде насос для перекачування густих мас об'ємного типу. До середньої в'язкості відносяться показники в діапазоні 1500-10000 сСт. Це більшість джемів, сметана. Для них застосовують імпелерні, гвинтові і мембранні різновиди насосів для перекачування в'язких середовищ. Високий ступінь в'язкості вважається при 10000-100000 сСт - овочеві і фруктові пюре, зубні пасти. В цьому випадку підійдуть насоси для перекачування в'язких рідин, які відносяться до шестерінчастим, гвинтовим, поршневим типам. Більш 100000 сСт може бути тільки у специфічних матеріалів. Для їх транспортування підійдуть насоси для густих продуктів поршневого і гвинтового типу.

Важливо купувати техніку відповідно до продукцією, в іншій ситуації можливі поломки і частий вихід з ладу.

Основна вимога, яка висувається насосів для перекачування в'язких рідин споживачами - посилена конструкція. Це стосується всіх складових комплексу.

Продукція, яка транспортується, буває липкою, клейкою, щільною і швидко застигати. Це додаткове навантаження на систему і матеріал, з якого він зроблений. Може призводити до порушення функціонування окремих елементів і повністю комплексу.

З урахуванням цих чинників насоси для високов'язких рідин розробляють звертаючи увагу на:

  • ймовірність появи піни;
  • текстуру;
  • однорідність домішок, так як вони пошкоджують внутрішнє покриття.

Визначаючи насос для дуже в'язких рідин грамотно враховують кожну деталь, тоді обладнання буде служити довго і забезпечить безперебійний виробничий процес.

Ціна насосів для в'язких рідин визначається виробником, технічними характеристиками та інше. Для підприємств України будь-яких галузей промисловості ми пропонуємо широкий вибір техніки. Надаємо повну консультацію і кращі умови покупки. Детальна інформація про кожен вид устаткування і ціна товару вказані в картці товару.

О Tapflo: Tapflo Group є незалежною сімейною компанією, європейським виробником та світовим постачальником пневмопривідних мембранних насосів, відцентрових насосів та іншого промислового обладнання. Представництва компанії Tapflo успішно працюють у більш ніж 30 країнах світу, а дистриб'ютори нашої продукції – у більш ніж 45 країнах світу.