Tapflo

ТОВ "Тапфло Україна"

БРОШУРИ ТА ІНСТРУКЦІЇ

Переваги і недоліки кулачкових насосів

 

ПЕРЕВАГИ І НЕДОЛІКИ КУЛАЧКОВИХ НАСОСІВ

Вони готові розкрити свій потенціал на підприємствах харчової, косметичної, фармацевтичної, хімічної та інших галузей. Один тільки цей факт свідчить, що у таких пристроїв багато переваг. Але плюсів не буває без мінусів. Так чого ж чекати від кулачкового обладнання?

ОСОБЛИВОСТІ КОНСТРУКЦІЇ І ПРИНЦИП РОБОТИ

Кулачковый насос

Головна роль відведена дуету роторів, які встановлені в корпусі на підшипниках і закріплені на валах. Вони синхронно обертаються в протилежних напрямках, при цьому будь-який контакт між ними виключений. А в рух їх приводять синхронізуючі зубчасті колеса. Саме вони передають потужність від двигуна до валу зубчастого колеса.

Як тільки кулачки роторів виходять із зчеплення, камера між ними збільшується в об'ємі. За рахунок цього виникає розрідження у вхідному патрубку, і з трубопроводу надходить рідина. Рідина , що опинилася між кулачками і корпусом, транспортується до вихідного патрубка. А коли вони знову входять у зчеплення, об’єм камери зменшується, тиск у нагнітальному патрубку зростає і рідина направляється далі по гідросистемі.

ОСНОВНІ ПЕРЕВАГИ

Кулачкові насоси Tapflo чудові у своїй різноманітності. Величезний вибір моделей, а також опцій дозволяє знайти їм застосування навіть на вельми специфічних виробництвах. Але це далеко не всі переваги, які вони демонструють:

  • Низька швидкість потоку. Висока швидкість може негативним чином позначитися на структурі чутливих речовин. Тому ніякого поспіху.
  • Рівномірна подача. Агрегати роторного типу не допускають пульсацій. А значить, не доведеться витрачатися на демпфер, як це буває у випадку з плунжерними насосами.
  • Надійність. Самі ротори в процесі обертання не стикаються. З усіх компонентів механізму зносу схильне тільки механічне ущільнення.
  • Гігієнічність. Ідеальну чистоту гарантує можливість CIP- і SIP- мийки. До того ж всередині корпусу немає таких ділянок, де могли б накопичуватися бактерії.
  • Тиха робота. Висока потужність зовсім не обов'язково тягне за собою сильні вібрації і шум.
  • Стабільність на високих оборотах. Усе завдяки точному позиціонуванню підшипників і достатньому змащуванню.

ОСНОВНІ НЕДОЛІКИ

Все залежить від того, де це обладнання використовується. Деякі мінуси, обумовлені особливістю будови і принципом дії, можуть пройти повз вас. І все ж майте на увазі:

  • Високу вартість. Насоси цього виду вважаються одними з найскладніших у плані проектування і виготовлення. Вони особливо вимогливі до якості матеріалів, ретельності обробки поверхонь, а також до точності всіх розмірів. Утім, у порівнянні з насосами інших типів вони забезпечують низьку вартість експлуатації.
  • Готовність працювати не з усіма рідинами. Висока в'язкість проблемою не стане: навіть у цьому випадку кулачкові агрегати демонструють солідний ККД. Чого не можна сказати про абразивні рідини. Твердих включень у рідині таке обладнання не допускає.
  • Чутливість. Гідроудари можуть завдати клопоту. Так само як і кавітація. А ось 150 ℃ — пристойна температурна межа. Деяким більшого й не потрібно. І все ж багато насосів інших типів здатні працювати з ще гарячішими рідинами.

Зваживши всі за і проти, вирішили купити саме кулачковий насос? Україна вже понад 16 років довіряє надійному обладнанню Tapflo. Україна вибирає шведську якість.

О Tapflo: Tapflo Group є незалежною сімейною компанією, європейським виробником та світовим постачальником пневмопривідних мембранних насосів, відцентрових насосів та іншого промислового обладнання. Представництва компанії Tapflo успішно працюють у більш ніж 30 країнах світу, а дистриб'ютори нашої продукції – у більш ніж 45 країнах світу.