Tapflo

ТОВ "Тапфло Україна"

БРОШУРИ ТА ІНСТРУКЦІЇ

Експлуатація і обслуговування промислових насосів: секрети довгих років безпроблемної роботи

 

ЕКСПЛУАТАЦІЯ І ОБСЛУГОВУВАННЯ ПРОМИСЛОВИХ НАСОСІВ: СЕКРЕТИ ДОВГИХ РОКІВ БЕЗПРОБЛЕМНОЇ РОБОТИ

Витратитися на дійсно якісне насосне обладнання - ідея хороша. Зрештою, це не просто витрати, а інвестиції в підприємство. Правда, багато хто чомусь вважають високу якість насоса приводом обійтися без належного і своєчасного обслуговування. Через таке ставлення агрегат може передчасно вийти з ладу. А адже обслуговування - це теж інвестиція. В стабільну роботу виробництва.

ОСНОВА ОСНОВ

Незалежно від типу насоса і вашої галузі промисловості, відправною точкою повинен стати обдуманий вибір з подальшим грамотним монтажем. Краще відразу довірити справу фахівцям, щоб вони точно вибрали правильну потужність, зробили надійний фундамент, грамотно змонтували всмоктувальну лінію і вже спочатку обладнали агрегат усіма необхідними опціями. Найпростіший спосіб перемогти проблему - попередити її.

Ще одна порада, який ви почуєте після першого ж візиту фахівців, - у всьому слідувати рекомендаціям виробника. Кожне перевищення допустимого тиску, подачі або температури, кожен випадок роботи всуху або довгий простій - це ще один крок до передчасного ремонту.

Більшість користувачів нехтує першими профогляди. Як правило, фраза «Насос новий, що з ним могло статися за цей рік?» І стає джерелом багатьох проблем, що виявляються згодом при запізнілому зверненні до фахівців. Плани технічного обслуговування - не з тих правил, які існують, щоб їх порушувати.

КЛЮЧОВІ РЕКОМЕНДАЦІЇ

Зрозуміло, і серед сторонніх фахівців є тлумачні майстра. І все ж сервісний центр - це завжди певний рівень кваліфікації. Це виключно якісні комплектуючі і ніяких експериментів з «турецькими, які майже такі ж». Економія на обслуговуванні - це вигода в короткостроковій перспективі і зайві витрати в довгостроковій.

Щоб побутові та промислові насоси працювали без збоїв, обов'язково потрібно виконувати ретельну діагностику з періодичністю згідно з регламентом. А вже в залежності від її результатів можуть знадобитися:

  • заміна масла в підшипникових вузлах або ж оновлення самих підшипників;
  • промивка маслопроводящіх каналів;
  • коригування центрування валів (для відцентрових моделей);
  • заміна ущільнюючих елементів;
  • шліфування і подальша притирання поверхонь сполучених компонентів після розбирання;
  • підгін нових запчастин під розміри посадочних місць;
  • перевірка і регулювання зазорів між деталями;
  • перемотування електродвигуна;
  • заміна ключових елементів конструкції, наприклад мембран, імпеллер, шнеків, напівмуфт, роторів;
  • рівномірний затягування всіх різьбових кріпильних елементів за допомогою динамометричного ключа;
  • гідравлічні випробування за підсумком проведених робіт.

І ще одне ключове правило: якщо діагностика показала, що обслуговування промислового насоса не обійдеться без серйозного втручання в конструкцію, постарайтеся попутно усунути всі наявні і запобігти зароджуються проблеми. Так, це збільшить ваші витрати, зате заощадить час і гроші в майбутньому.

Звичайно ж, всі ці рекомендації справедливі і в разі, якщо ви вибрали промислові насоси Tapflo. Найкраще європейське якість проявляє себе при європейському підході до експлуатації і обслуговування. Організуєте своєчасну профілактику при дбайливому ставленні протягом усього терміну служби агрегату - і ваша компанія не зіткнеться з необхідністю витрачатися на капітальний ремонт.

Tapflo - надійність, яку вибирають Київ і вся Україна.

О Tapflo: Tapflo Group є незалежною сімейною компанією, європейським виробником та світовим постачальником пневмопривідних мембранних насосів, відцентрових насосів та іншого промислового обладнання. Представництва компанії Tapflo успішно працюють у більш ніж 30 країнах світу, а дистриб'ютори нашої продукції – у більш ніж 45 країнах світу.