Tapflo

ТОВ "Тапфло Україна"

БРОШУРИ ТА ІНСТРУКЦІЇ

Встановлення промислових насосів: корисні поради для безпроблемної експлуатації

 

ВСТАНОВЛЕННЯ ПРОМИСЛОВИХ НАСОСІВ: КОРИСНІ ПОРАДИ ДЛЯ БЕЗПРОБЛЕМНОЇ ЕКСПЛУАТАЦІЇ

Навіть якісне насосне обладнання може передчасно вийти з ладу. Так, виною тому найчастіше робота в некоректних умовах або надмірні навантаження. Але не можна списувати з рахунків помилки при монтажі та введенні в експлуатацію. Вони - годинникова бомба, закладена в фундамент стабільної роботи виробництва. Тут, як і в багатьох випадках, діє правило «легше запобігти, ніж лікувати».

ТИПОВІ ПОМИЛКИ ПРИ ВСТАНОВЛЕННІ НАСОСА

Без грунтовного підходу не обійтися. Упустили хоча б один з аспектів - і пристрій, розрахований на роки безпроблемної роботи, вийде з ладу вже через кілька місяців. Передчасний ремонт може знадобитися, якщо:

  • відсутня або обраний неправильний фундамент;
  • усмоктувальна лінія виконана з порушеннями; /li>
  • попередньо не проведено центрування валів;
  • агрегат не обладнаний пускозахисною автоматикою;
  • не передбачена система аварійного оповіщення відповідальних співробітників;
  • ви зекономили на необхідних у вашому випадку опціях начебто захисного кожуха або ущільнення з мастилом.

ЯК УСТАНОВЛЮВАТИ ПРОМИСЛОВІ НАСОСИ: ОСНОВНІ РЕКОМЕНДАЦІЇ

Відцентрові, мембранні, кулачкові, перистальтичні, шестеренні. Циркуляційні для опалення та водопостачання, каналізаційні для відкачування стічних вод, дренажні для роботи на свердловинах. Все це лише мала частка величезного розмаїття сучасних насосів. І все ж для більшості з них діють загальні правила:

  • Фундамент. Найкраще бетонний. Адже, з одного боку, він має солідну несучою здатністю, а тому стане стабільною опорою навіть для великого агрегату. З іншого - нівелює вібрації і удари, а також перешкоджає деформації. Згідно з правилами, периметр фундаменту повинен бути таким, щоб з кожного боку навколо насосної станції залишалося по 100 мм запасу. Ну а маса підстави зобов'язана принаймні на 50% перевищувати масу розміщеного на ній пристрою.
  • Усмоктувальна лінія. Тут головне завдання - змонтувати труби так, щоб механічні зусилля не передавалися на корпус насоса. Крім того, слід ретельно продумати геометрію трубопроводу, щоб забезпечити достатній запас рідини на вході в насос і не допустити скупчення повітря ні на одній з дільниць. І чи треба говорити про використання труб належного розміру і на вході, і на виході?
  • Центрування валів. Співвісність мотора з насосом може порушитися в ході монтажу, а то і ще раніше - на етапі транспортування. Відмова від такої перевірки може спричинити за собою підвищену витрату електроенергії, прискорений знос конструктивних елементів і навіть руйнування муфти відцентрового агрегату, не кажучи вже про зайві шуми і вібрації. Причому важливо вивчити саме остаточну співвісність, коли агрегат розігрітий до робочої температури і працює в стандартних умовах.
  • Пускозахисна автоматика. Ще один ключ до підвищення надійності обладнання, а також до зниження експлуатаційних витрат. І апаратурою загального застосування начебто перемикачів проміжних реле, магнітні пускачі і контакторів справа не обмежується. За автоматизацію повинні відповідати спеціалізовані засоби контролю на кшталт поплавцевих і струменевих реле.
  • Системи оповіщення і віддаленого контролю. Автоматизація та диспетчеризація процесу несуть в собі суцільні переваги. По-перше, оптимізують витрати електроенергії. По-друге, забезпечують максимально зручне управління. По-третє, дозволяють оперативно реагувати на позаштатні ситуації, а значить, і підвищити рівень безпеки.
  • Опції. Зіставте можливості агрегату з умовами, в яких йому доведеться працювати. Краще витратитися на захисний кожух, ніж на ремонт двигуна через контакт з водою. Ущільнення зі змазкою стане вашою страховкою на випадок затвердіння або кристалізації робочого середовища. А якщо маєте справу з гарячими рідинами, не завадить подовжений вал. Продовжіть життєвий термін обладнання і позбавте себе від турбот.

НАЙПРОСТІШИЙ ВИБІР

Промислові установки паралельної роботи відцентрових насосів, як, втім, і послідовної, в ході монтажу на об'єкті можуть піднести чимало сюрпризів. У будь-якого обладнання своя специфіка, а тим більше у такого складного. Якщо вибрали насоси певного бренду, доручіть роботу його представникам, які знають це обладнання як свої 5 пальців. Які не допустять прорахунків і впораються швидко, щоб мінімізувати простої виробництва.

Відкрийте для себе насоси Tapflo, якість яких оцінили Київ і вся Україна. А щоб реалізувати їх потенціал по повній, почніть експлуатацію з бездоганною установки за всіма правилами. Ці витрати сил і часу виразно себе виправдають.

О Tapflo: Tapflo Group є незалежною сімейною компанією, європейським виробником та світовим постачальником пневмопривідних мембранних насосів, відцентрових насосів та іншого промислового обладнання. Представництва компанії Tapflo успішно працюють у більш ніж 30 країнах світу, а дистриб'ютори нашої продукції – у більш ніж 45 країнах світу.