Tapflo

ТОВ "Тапфло Україна"

БРОШУРИ ТА ІНСТРУКЦІЇ

Кулачкові насоси для харчової промисловості: особливості і переваги

 

 

 

КУЛАЧКОВІ НАСОСИ ДЛЯ ХАРЧОВОЇ ПРОМИСЛОВОСТІ: ОСОБЛИВОСТІ І ПЕРЕВАГИ

 

Вони широко застосовуються в багатьох галузях, починаючи з хімічної, а закінчуючи фармацевтичної і косметичної. Але саме харчова промисловість дозволяє реалізувати їх потенціал по повній. Більш того, навіть недоліки кулачкових моделей в цьому випадку не мають значення. За винятком хіба що трохи більш високу ціну промислових насосів цього типу в порівнянні з іншими. Втім, це цілком виправдано.

ПРО ПРИНЦИПІ РОБОТИ

Процес перекачування забезпечують ротори. Їх два, і обидва встановлені на підшипниках в корпусі і одночасно закріплені на валах. Обертаються вони синхронно, але в протилежні сторони. Ніяк не контактуючи між собою. Синхронність забезпечують спеціальні зубчасті колеса, які виступають посередниками між приводним валом і валом веденого зубчастого колеса.

Кулачками же називаються виступи на роторах. І варто їм вийти із зачеплення, як відразу ж збільшується в об'ємі укладена між ними камера, у вхідному патрубку знижується тиск і в насос надходить рідина. У той же час свій рух до вихідного патрубка здійснює опинилася між кулачками і корпусом робоче середовище. А як тільки знову відбувається зачеплення кулачків, камера зменшується в об'ємі, в вихідному патрубку зростає тиск, а робоче середовище йде далі по трубопроводу.

ПРО РОЗМАЇТТЯ

В асортименті Tapflo - 29 агрегатів різної спрямованості, розділених на 3 модельні серії. Наскільки б складне завдання ні стояла перед вами, ви знайдете оптимальне обладнання:

  • Top Lobe. Всі 12 моделей обладнані 3-кулачковими роторами. Найпродуктивніші з них здатні справлятися зі 126 м3 / ч, підтримувати тиск до 22 бар, стійко переносити температуру до 70 ° С і тверді включення розміром до 15 мм. А патрубки доступні в діапазоні від 25 до 150 мм.
  • Top Lobe Plus. Лінійка включає 9 моделей, що мають багато спільного з попередніми. Але є відмінності. Подача знижена ненабагато - 124 м3 / год, а ось робочий тиск суттєво - до 10 бар. Температурна стійкість, навпаки, зросла - до 100 ° С. Всі ключові елементи - з нержавіючої сталі, а торцеві ущільнення - на вибір з кераміки / графіту або карбіду кремнію (з додатковим графітовим зовнішнім кільцем). З опцій також доступна сорочка обігріву.
  • Top Wing. Той же діапазон патрубків. Але є і суттєві відмінності, головне з яких - 2-кулачкові ротори. Для них не стануть проблемою ні температура 150 ° С, ні включення діаметром до 28 мм. Граничні показники тиску і подачі - відповідно 15 бар і 167 м3 / год. Нержавіюча сталь AISI 316L скомбінована з низьковуглецевої дуплексной. Ще більший спектр матеріалів для кілець і ущільнень.

ПРО ОСОБЛИВОСТІ

У харчовій промисловості зустрічаються в'язкі рідини, але, як правило, мова не йде про критичних показниках. Абразивні речовини і дійсно тверді включення для цієї галузі теж рідкість. З «професійних хвороб» насосів цього виду залишаються лише кавітація і гідроудари. Які, втім, з лишком компенсовані такими перевагами, як:

  • Абсолютна гігієнічність. Корпус продуманий до дрібниць, щоб не залишити бактеріям ділянок, де вони могли б накопичуватися. А ще доступні CIP- і SIP-промивка.
  • Низька швидкість потоку. Відсутність поспіху - кращий спосіб не пошкодити структуру продуктів, чутливих до зрушення. А таких, що вимагають дбайливого перекачування, в харчовій галузі більш ніж достатньо.
  • Рівномірно подає. Роторним моделям, на відміну від тих же мембранних, незнайомі пульсації. А значить, ніяких додаткових витрат на погашає їх демпфер.
  • Стабільність на високих оборотах. Її рецепт знову ж простий, але ефективний: точне позиціювання всіх підшипників і належне змазування.
  • Зносостійкість. Оскільки ротори не стикаються, ніщо не завадить їм прослужити протягом довгих років. Та й взагалі з усіх елементів конструкції періодичної заміні підлягає лише торцеве ущільнення.
  • Тиха робота. На харчових виробництвах досить джерел сильного шуму. І принаймні насос не стане одним з них.

Україна гідно оцінила шведську якість Tapflo. Київ, Дніпро, Львів, Одеса, Харків, Вінниця - наше обладнання успішно використовують підприємства в десятках міст. Зробіть правильний вибір, харчова промисловість не терпить експериментів.

О Tapflo: Tapflo Group є незалежною сімейною компанією, європейським виробником та світовим постачальником пневмопривідних мембранних насосів, відцентрових насосів та іншого промислового обладнання. Представництва компанії Tapflo успішно працюють у більш ніж 30 країнах світу, а дистриб'ютори нашої продукції – у більш ніж 45 країнах світу.