Tapflo

ТОВ "Тапфло Україна"

БРОШУРИ ТА ІНСТРУКЦІЇ

Якими бувають і як працюють дозуючі насоси?

 

ЯКИМИ БУВАЮТЬ І ЯК ПРАЦЮЮТЬ ДОЗУЮЧІ НАСОСИ?

Залежно від конструкції, кожен із різних типів насосів по-своєму справляється з подачею певного об'єму рідини в заданий відрізок часу. Що ж, знайомство з ними просто зобов'язане бути дозованим, а тому почнемо з різновидів.

ТИПИ ТА ОСОБЛИВОСТІ

Перш за все вони діляться на 3 групи в залежності від способу нагнітання:

  • Плунжерні. Забезпечують найточніше дозування. Здатні створювати дуже високий тиск.
  • Перистальтичні. Особливо успішно справляються з в'язкими, а також речовинами, що крісталізуються.
  • Мембранні. Рішення, чудові своєю універсальністю. Вплив на діафрагму може бути гідравлічним або механічним.

Що до приводу, то він буває:

  • пневматичним;
  • механічним;
  • електромагнітним (соленоїдним).

Дозирующий насос

Процес регулювання продуктивності також пропонує альтернативу. Може бути:

  • ручним;
  • за допомогою електричного сервопривода.

Насос дозуючий передбачає широкий асортимент матеріалів. Для виготовлення корпусу та інших деталей можуть застосовуватися:

  • нержавіюча сталь;
  • полівінілхлорид;
  • поліпропілен;
  • кераміка.

Додайте до цього абсолютно різні розміри: від гранично компактних агрегатів до масштабних установок. Така різноманітність робить ці рішення універсальними. Тому їх можна зустріти практично скрізь: від хімічної і нафтопереробної до харчової та сталеливарної галузей.

ПРИНЦИП ДІЇ

Щоб не виникло плутанини через різні види насосів, розглянемо методику їх роботи на прикладі плунжерних. Тим більше що у мембранних принцип дії, по суті, аналогічний, хіба що обов'язки плунжера бере на себе діафрагма.

Почнемо з того, як працює звичайний плунжерний насос. Завдяки поступальному руху плунжера в порожнині утворюється розрідження, і через всмоктуючий патрубок надходить рідина. А коли плунжер повертається у вихідну позицію, відбувається витіснення вмісту в трубопровід. На першому етапі клапан вхідного патрубка відкрито, а вихідного — закритий. На другому етапі — навпаки.

Дозуючий насос відрізняється тим, що вміє всмоктувати не тільки максимально доступний, але і заданий користувачем об’єм. Коригуючи довжину і частоту ходу, можна точно дозувати кількість рідини. Наприклад, води. А точність — це ще і відтворюваність результату.

Такі насоси використовують практично скрізь: для очищення води, виробництва напоїв і продуктів харчування, миючих засобів, лікарських препаратів, засобів гігієни, а також у нафтогазовій, хімічній, целюлозно-паперовій, біотехнологічній та енергетичній промисловостях.

Наостанок зазначимо, що такі агрегати відрізняються надійністю, невибагливістю в обслуговуванні, потужністю і компактністю. На ці та багато інших переваг ви можете розраховувати, якщо виберете Tapflo — бренд, який користується довірою на території всієї України.

О Tapflo: Tapflo Group є незалежною сімейною компанією, європейським виробником та світовим постачальником пневмопривідних мембранних насосів, відцентрових насосів та іншого промислового обладнання. Представництва компанії Tapflo успішно працюють у більш ніж 30 країнах світу, а дистриб'ютори нашої продукції – у більш ніж 45 країнах світу.