Tapflo

ТОВ "Тапфло Україна"

БРОШУРИ ТА ІНСТРУКЦІЇ

Які насоси використовуються в харчовій промисловості?

 

ЯКІ НАСОСИ ВИКОРИСТОВУЮТЬСЯ В ХАРЧОВІЙ ПРОМИСЛОВОСТІ?

Як і будь-яким іншим насосів, їм належить бути досить потужними, довговічними і зручними в обслуговуванні. По можливості - ще й компактними. Але основний критерій - гігієнічність. Коли найменше порушення санітарних норм може обернутися зіпсованої партією продукції і прямими збитками, чистота - запорука успіху.

ВІДЦЕНТРОВІ ХАРЧОВІ НАСОСИ TAPFLO СЕРІЙ CTH І CTSH /h3>

Це імпелерні моделі, об'єднані низкою особливостей. Основна - нержавіюча сталь AISI 316L. Саме з цього матеріалу виготовлені і корпус насоса, і импеллер. До того ж ця сталь ще й проходить особливу полірування - електричну. На відміну від традиційної піскоструминної, вона забезпечує максимальну гладкість поверхонь.

Доступний широкий асортимент різних з'єднань. Торцеве ущільнення може бути керамічним або графітовим, а ущільнювальні кільця доступні з EPDM або FEP, згідно з вимогами FDA.

Що до відмінності між CTH і CTSH, то воно відображено в назві. Буквений індекс «S» вказує на самоусмоктувальних здатність. Єдине, що потрібно насосу цього типу для успішного старту, - рівень рідини вище импеллера. А конструктивна відмінність від стандартних моделей тільки одне - наявність самовсмоктуючий камери.

Велика кількість опцій дозволяє адаптувати обладнання до будь-яких умов:

  • Напіввідкритий импеллер. Замінити їм стандартний відкритий слід в тих випадках, коли часто доводиться працювати з твердими включеннями. Але справа не тільки в міцності. Ви отримуєте більше стабільності, а шуму і вібрацій - менше.
  • Захисний кожух. Кращий спосіб уберегти електромотор від небажаних контактів з водою і іншими рідинами. А до того ж це гарантує ще й більш зручну очищення обладнання.
  • Ущільнення зі змазкою. Сухий хід - не проблема. Затвердіння або кристалізація робочого середовища в процесі перекачування - теж. Ніяких серйозних наслідків завдяки масляного бачка для камери механічного ущільнення.
  • Подовжений вал. Дана конфігурація припускає наявність муфти. Її завдання - зв'язати насос, який улаштувався на опорній рамі, з двигуном. Муфта отримала захист у вигляді кожуха, і цю опцію безперечно варто вибрати для роботи з гарячими середовищами.
  • Сорочка обігріву. Застосовується в тих випадках, коли потрібно підтримувати стабільну температуру перекачується речовини. Разом з тим циркулює всередині неї теплоносій - ще один вид страховки на випадок затвердіння продукту.

З переваг цих моделей також варто відзначити простоту і надійність конструкції, значний асортимент, компактність і зручність монтажу.

ГІГІЄНІЧНІ МЕМБРАННІ НАСОСИ

Як і інші діафрагменні агрегати, вони зібрані на основі пари мембран і системи зворотних клапанів. У відповіді за гігієнічність корпусу - електрополірованій сталь AISI 316L, вона послужила матеріалом для всіх внутрішніх і зовнішніх поверхонь. А гладкість мембран забезпечують PTFE і EPDM. Можливість обертання на станині, лаконічна конструкція і хомутові кріплення, в свою чергу, істотно спрощують обслуговування.

Висока в'язкість або делікатність середовища, а також тверді включення не стануть проблемою. Крім того, є самовсмоктування (до 5 метрів з сухим трубопроводом і до 8 з повним). Плюс конструкцію можна доповнити:

  • Сорочкою обігріву. Під її опікою все елементи, що контактують з робочим середовищем.
  • Тарілчастими клапанами. Прийшовши на заміну стандартним кульковим, вони забезпечать делікатну перекачування продуктів з частинками розміром аж до 100 мм.
  • Магнітними підйомниками клапанів. Вони вирішують проблему з осушенням через нестачу простору для провертання пристрої на станині. Достатньо лише розташувати ці аксесуари в місці базування клапанів.
  • Зворотними приєднаннями. Для максимально зручного монтажу поряд зі стандартними TRI-CLAMP передбачені з'єднання типів SMS і DIN 11851.

КУЛАЧКОВІ НАСОСИ

Пара кулачків з 2 або 3 «пелюстками» на кожному - вони виступають «серцем» конструкції, яка впевнено справляється з в'язкістю, високою температурою, твердими включеннями і структурою, чутливої ​​до зрушення.

Крім гігієнічності, гарантованої за рахунок якісних матеріалів і продуманій конструкції, ці моделі пропонують ще 4 вагомих переваги:

  • Плавна подача. Обертання роторів завжди відбувається рівномірно, що повністю виключає пульсації в процесі роботи. Отже, витрат на демпфери точно не передбачається.
  • Низька швидкість потоку. Тільки так можна зберегти вихідну структуру рідини, наскільки б делікатній та не була.
  • Надійність. Лаконічна конструкція - кращий засіб від раптових збоїв. Коли ламатися просто нема чому, а зношується тільки торцеве ущільнення, ви можете бути впевнені в обладнанні.
  • Простота обслуговування. Заміна ущільнення займає менше години. А мити систему можна не тільки вручну, але і методом CIP- а також SIP-очищення.

НАСОСИ З ГНУЧКИМ ІМПЕЛЛЕРОМ SH

Вони хизуються настільки ж міцним корпусом з нержавіючої сталі, вдосконаленим ущільненням валу і якісним імпеллером, що і їх промислові родичі. Але при цьому забезпечують гігієнічність по вищому розряду. У тому числі завдяки простій процедурі очищення за рахунок відсутності порожнеч і знімного вала. На вибір доступні з'єднання SMS тисячі сто сорок п'ять і DIN 11851.

Купивши такий агрегат, ви отримуєте:

  • Ефективне самовсмоктування. Для цих насосів об'ємного переміщення не створить проблем перепад висот аж до 5 м.
  • Делікатність. Моделі з м'яким імпеллером і транспортування речовини забезпечують м'яку. За чутливу структуру продуктів можна не переживати.
  • Універсальність. У харчових виробництвах можуть зустрічатися і в'язкі, і містять значну кількість газу рідини. Стабільна робота гарантована в обох випадках.
  • Зручне обслуговування. Вам не доведеться з будь-якого приводу відключати насос від системи. Від импеллера і вала вас відділяє лише кришка, яку легко зняти.

Але якою б серії ні віддали перевагу, ви гарантовано отримаєте краще співвідношення ціна / якість. У цьому вже переконалися сотні підприємств, які використовують наші гігієнічні насоси в харчовій промисловості, а також у хімічній і фармацевтичній. Київ, Одеса, Харків, Дніпро, Львів, Вінниця - їх потенціал не тільки оцінила, а й реалізувала вся Україна.

О Tapflo: Tapflo Group є незалежною сімейною компанією, європейським виробником та світовим постачальником пневмопривідних мембранних насосів, відцентрових насосів та іншого промислового обладнання. Представництва компанії Tapflo успішно працюють у більш ніж 30 країнах світу, а дистриб'ютори нашої продукції – у більш ніж 45 країнах світу.