Tapflo

ТОВ "Тапфло Україна"

БРОШУРИ ТА ІНСТРУКЦІЇ

Як вибрати промисловий насос один раз і надовго?

ЯК ВИБРАТИ ПРОМИСЛОВИЙ НАСОС ОДИН РАЗ І НАДОВГО?

Навіть побутової насос для приватного будинку потрібно вибирати з урахуванням безлічі параметрів. Що вже говорити про промисловому устаткуванні, якому на своєму віку доведеться зіткнутися з куди більш серйозними випробуваннями? До того ж кожен його збій і, відповідно, простий виробництва - не просто неприємність, але і втрачений прибуток. А може, і прямі збитки. Зробити правильний вибір вам допоможуть кілька важливих критеріїв.

НАСАМПЕРЕД - ПРИНЦИП РОБОТИ

Більшість видів насосного обладнання досить універсальні. Як безпосередньо, так і опосередковано - за рахунок різноманітності моделей, заточених під ті чи інші завдання. І все ж у кожного різновиду свої переваги і, зрозуміло, недоліки.

Так, мембранні агрегати - кращий вибір для роботи у вибухонебезпечних зонах, оскільки вони не пов'язані з електрикою. У той же час еластична діафрагма не дозволяє їм витримувати настільки ж високий тиск, як відцентровим, де всі елементи конструкції можуть бути металевими.

Або взяти ті ж кулачкові насоси. З одного боку, вони забезпечують ідеальну гігієну і делікатну рівномірну подачу без пульсацій, а з іншого - пасують перед твердими включеннями і бояться кавітації і гідроударів.

Або, наприклад, яку б відмінну самоусмоктувальних здатність і хоч би солідний натиск ні демонстрували гвинтові насоси, виготовлений з еластомеру статор накладає температурні обмеження.

Словом, враховувати необхідно все особливості кожного типу пристроїв, аж до найдрібніших. Втім, може виявитися, що в вашому випадку на деякі з них можна закрити очі.

ІНШІ АСПЕКТИ

Залежно від того, в якій галузі промисловості буде використовуватись обладнання, вам належить вибрати свою комбінацію характеристик:

  • Матеріал. Нержавіюча сталь - найочевидніший вибір і часто дійсно вдалий. Але не завжди. Наприклад, з деякими хімічно агресивними речовинами вона не впорається, і тут на допомогу прийдуть тефлон, поліпропілен та інші полімери. Іноді ж, навпаки, умови роботи не надто суворі, а тому можна не переплачувати, обмежившись чавуном або алюмінієм.
  • Конструкція. Чим вона лаконічніше, тим надійніше пристрій: в цьому випадку елементарно менше причин для поломок. Процедура обслуговування, в свою чергу, також спрощується. Одна лише можливість замінити витратні матеріали без демонтажу і тривалої зупинки перекачування іноді дорогого коштує.
  • Потужність. Використання насоса на межі його можливостей - прямий шлях до передчасного виходу з ладу. Невеликий запас потужності - велика інвестиція в стабільну роботу. Чи не обійдіть увагою і ККД. Адже одна справа - кількість кіловат, і зовсім інше - користь, яку вони приносять.
  • Функціональність. Сорочка обігріву для підтримки температури робочого середовища, датчики для віддаленого моніторингу та управління, особливий тип ущільнень, кріплення підвищеної міцності або спеціальна опора - все це лише частина опціональних можливостей, які можуть знадобитися на вашому виробництві. І якими потрібно обзавестися спочатку.

ГОЛОВНА ПОРАДА

Вибрати промисловий насос - це перш за все довіритися досвіду і майстерності його творців. Зрештою, саме від виробника залежать якість матеріалів, продуманість конструкції, довговічність і все до єдиної характеристики обладнання. У тому числі ціна. Адже спочатку насос - серйозна стаття витрат, а вже в перспективі - вигідна інвестиція.

Неважливо, потрібен вам поверхневий, погружной, дренажний, циркуляційний або будь-який інший насос - шведська компанія Tapflo вже розробила кращий на ринку зразок. Прочитайте відгуки в інтернеті і переконайтеся. Але краще самі скоріше випробуйте промислове обладнання, надійність якого вже оцінили Київ, Харків, Львів, Одеса, Черкаси, Дніпро - вся Україна.

О Tapflo: Tapflo Group є незалежною сімейною компанією, європейським виробником та світовим постачальником пневмопривідних мембранних насосів, відцентрових насосів та іншого промислового обладнання. Представництва компанії Tapflo успішно працюють у більш ніж 30 країнах світу, а дистриб'ютори нашої продукції – у більш ніж 45 країнах світу.