Tapflo

ТОВ "Тапфло Україна"

БРОШУРИ ТА ІНСТРУКЦІЇ

Як вибрати пневматичний мембранний насос: прощаємося з міфами і ділимося секретами

 

ЯК ВИБРАТИ ПНЕВМАТИЧНИЙ МЕМБРАННИЙ НАСОС: ПРОЩАЄМОСЯ З МІФАМИ І ДІЛИМОСЯ СЕКРЕТАМИ

Мембранный насос Tapflo

Готові працювати з легкозаймистими і чутливими до перекачування, абразивними, хімічно агресивними і корозійними рідинами низької і високої в'язкості, ці насоси стануть у нагоді на будь-якому виробництві. Зокрема, в хімічній, лакофарбовій, харчовій, косметичній та паперовій галузях, а також у сферах водопідготовки та обробки поверхонь.

ПРАВИЛЬНО ПІДІБРАТИ МАТЕРІАЛ — ПІВСПРАВИ

Насамперед розпрощайтеся зі стереотипом, що метал — найкращий вибір. Так, іноді так і є. Але при роботі з деякими речовинами пластик дає йому фору. Проводячи «кастинг», перш за все враховуйте, в яких умовах і з якими рідинами мембранний насос буде працювати:

  • Чавунні й алюмінієві. Фізичні параметри пристроїв із цих матеріалів, по суті, ідентичні. В обох випадках обладнанню можна доручити перекачування густих і абразивних речовин. Високий тиск і тверді включення не стануть проблемою. А ось кислотність може, тому відхилення від нейтрального pH — протипоказання.
  • Сталеві. Таким пневматичним моделям є що протиставити хімічно агресивним рідинам. Додатково до цього нержавіюча сталь марки AISI 316 — ключ до відмінної міцності. А методика лиття по виплавлюваних моделях, у свою чергу, гарантує гладку поверхню і високу точність розмірів.
  • Поліетиленові (PE). Різниця між цим матеріалом і звичайним поліпропіленом у тому, що він на 600% стійкіший до зношування. Тому такі мембранні насоси відмінно порозуміються з абразивними суспензіями, рідинами температурою до 70 ° C, а також із багатьма кислотами і лугами.
  • Політетрафторетиленові (PTFE). Або ж, кажучи просто, тефлонові. Температурний поріг підвищений (до 100 ° C), так само як і стійкість до агресивних хімікатів. Наприклад, навіть страшний сон багатьох матеріалів — концентрована азотна кислота — для тефлону не небезпечніша за воду.

 

НЕ МАТЕРІАЛОМ ЄДИНИМ

Прості завдання на зразок перекачування каналізаційних стоків допускають просту відповідь. Необхідно потужне, надійне і бажано компактне обладнання, яке прослужить довгі роки. Тобто стандартний мембранний насос Tapflo. Однак деяким потрібні нестандартні:

Мембранный насос Tapflo

  • Гігієнічні й асептичні. Головний козир — матеріали, з яких виготовлені корпус і мембрана насоса. Вони сертифіковані EHEDG, FDA і USP VI. Ідеально гладкі (завдяки електрополіровці) поверхні та відсутність горизонтальних ділянок позбавляють бактерії їхнього улюбленого хобі — накопичуватися всередині системи. Для фармацевтичної, косметичної та харчової промисловостей саме те, що треба.
  • Інтелектуальні. Наднизька продуктивність компресора і занадто високий тиск рідини — специфіка цих моделей Tapflo. Насоси мембранні цієї серії демонструють явну економічність і вміють працювати навіть тоді, коли їх менш інноваційні суперники просто глохнуть через дефіцит стисненого повітря. Порційне дозування, дистанційні моніторинг та управління — все це теж про них.
  • Бочкові. Такий мембранний насос Tapflo — більше, ніж просто самовсмоктуюча модель. Цей мобільний агрегат дає сто очок наперед громіздким стаціонарним установкам. Легко пересувається між баками, бочками і контейнерами, спорожняючи їх максимально швидко. Усмоктувальна труба довжиною до 2 м, зручні ручки і плавне регулювання подачі — все, що потрібно для ефективної роботи.

І наостанок найочевидніші рекомендації. Ніколи не дійте навмання. Насос якої серії ви б не вибрали, докладно і навіть скрупульозно вивчіть усі його характеристики. В ідеалі зробіть це в компанії експерта. Що стосується обладнання Tapflo, можете бути впевнені: скелетів у шафі не залишиться — розповімо і пояснимо все. Інакше нам не довіряла б вся Україна.

О Tapflo: Tapflo Group є незалежною сімейною компанією, європейським виробником та світовим постачальником пневмопривідних мембранних насосів, відцентрових насосів та іншого промислового обладнання. Представництва компанії Tapflo успішно працюють у більш ніж 30 країнах світу, а дистриб'ютори нашої продукції – у більш ніж 45 країнах світу.