Tapflo

ТОВ "Тапфло Україна"

БРОШУРИ ТА ІНСТРУКЦІЇ

Як вибрати насоси для хімічної промисловості?

 

Как выбрать насосы для химической промышленности?

З якими тільки речовинами їм ні доводиться працювати. У тому числі з агресивними. І до кожного потрібно підібрати свій ключ. Тому в хімічній промисловості на службі часто складаються не тільки металеві, а й пластикові насоси. Різних принципів роботи. Якому типу віддати перевагу - питання непросте. Але відповідь все ж є, і залежить він від специфіки вашого підприємства.

МЕМБРАННІ НАСОСИ

Перш за все зверніть увагу на пластикові пневматичні моделі. Поверхня багатошарової мембрани ідеально гладка, а сконструйована вона таким чином, щоб виключити контакт металевих елементів з робочим середовищем. Вибирати вам належить з 2 варіантів:

  • Поліетиленові (PE). Характеристики цього матеріалу дозволяють впевнено справлятися і з кислотами, і з лугами. Навіть досить сильними. Максимально допустима температура - 70 ° C. Зносостійкість теж на висоті - на 600% вище, ніж у поліпропілену.
  • Тефлонові (PTFE). Це обладнання широко застосовується для роботи з тими рідинами, з якими не справляється поліетилен. Аж до концентрату азотної кислоти. А до того ж політетрафторетилен витримує температуру до 100 °C.

ВІДЦЕНТРОВІ НАСОСИ СЕРІЇ CTI

Це імпелерні промислові пристрої, матеріалом для яких послужила висококласна сталь. Конструкція лаконічна, а тому гранично надійна. Кожен такий насос - якісна «база», яку можна доукомплектувати:

  • ущільненням з мастилом, що дозволяє не боятися затвердіння робочого середовища і сухого ходу;
  • ущільненням з промиванням, яке захищає від пошкоджень при роботі з абразивними і в'язкими продуктами;
  • подовженим валом, що піднімає температурний стелю до 180 ° C;
  • напіввідкритим імпеллером, що гарантує більш стабільну роботу і до того ж без зайвих вібрацій і шумів;
  • фланцевими сполуками, значно підвищують міцність кріплення.

ВІДЦЕНТРОВІ НАСОСИ СЕРІЇ SR

Сталеві, чавунні і бронзові моделі. Залежно від типу застосування можуть комплектуватися закритим, напіввідкритим, відкритим вортексним або мультиканального робочим колесом. Доступні картриджного, одинарне і подвійне торцеві ущільнення, а також сальникова набивка. І цілих 5 варіантів компоновки. Такі системи можуть мати як один, так і кілька імпеллер.

Серія SR пропонує високий ККД і низький кавітаційний запас. Крім того, це обладнання відрізняється ідеально точними розмірами всіх деталей завдяки особливій технології відливання. Зносостійкість теж в числі його козирів.

ВІДЦЕНТРОВІ НАСОСИ СЕРІЇ JP

Незалежно від експлуатаційних характеристик всі пристрої цієї лінійки об'єднані концепцією модульности. Авторська розробка компанії-виробника, іменована системою Combi, передбачає взаємозамінність деталей і вузлів не тільки між окремими моделями, але і між серіями. У числі іншого це ключ до повної адаптації агрегату до умов конкретного підприємства.

Ще одна примітна особливість - принцип Back-Pull-Out. Його суть - в демонтажі обладнання без відключення від гідросистеми. Обслуговування та ремонт за рахунок цього істотно спрощуються. Поряд з горизонтальною орієнтацією доступна вертикальна. До того ж існують напівзаглибні і оснащені магнітною муфтою версії.

ВІДЦЕНТРОВІ НАСОСИ СЕРІЇ CP

Їх характерна особливість - магнітна муфта, передає крутний момент від електродвигуна до Імпелери. На валу першого розташовується полумуфта, а на валу другого - ще одна. Між ними знайшлося місце кожуха, изолирующему робоче середовище від зовнішніх факторів.

В процесі перекачування гарантована абсолютна герметичність, а значить, виключені всі основні ризики нафтохімічної або будь-який інший специфічної галузі:

  • витік небезпечних речовин;
  • випаровування отруйних хімікатів;
  • втрати цінного продукту;
  • зниження якості рідини внаслідок контакту із зовнішнім середовищем.

ВІДЦЕНТРОВІ НАСОСИ СЕРІЇ ARBO

Інженерна лаконічність, втілена в пластиці. Бувають горизонтальними, вертикальними і напівзаглибні. При необхідності - досить компактними. Стійко переносять не тільки агресивність робочого середовища, а й в'язкість до 250 мПа · с і температуру до 260 ° C. Не проблема і тверді включення діаметром до 3 мм.

Відповіддю на абразивність стане зносостійкий високомодульний поліетилен (HMPE), а на граничні температури - полівініліденфторид (PVDF) або політетрафторетилен (PTFE). Для вибухозахищених варіацій використовуються струмопровідні пластмаси. Якщо ваша сфера діяльності - хімічна промисловість, насоси бажано вибрати з металевим кронштейном замість пластикового.

ШЕСТЕРЕННІ НАСОСИ

Велика кількість типорозмірів вони поєднують з незвичайною потужністю і витривалістю. Окремі моделі справляються з температурою до 300 ° C, тиском до 25 бар і в'язкістю до 80 000 мПа · с. У числі їх компетенцій не тільки токсичні, але і вибухонебезпечні речовини. Наявність твердих включень теж проблем не створить.

Залежно від серії ставка може бути зроблена на підвищену захищеність і герметичність. Або ж на модульність, що дозволяє оперативно обладнати агрегат сорочкою обігріву, спеціальним ущільненням або запобіжним клапаном. У будь-якому випадку такі насоси порадують лаконічною конструкцією і простим обслуговуванням.

ДОЗУЮЧІ НАСОСИ SR

Бувають на основі плунжера або мембрани. А другі ще і діляться на механічні і гідравлічні. Зі сталевою або полівінілхлоридної головкою і алюмінієвим корпусом з епоксидним протикислотному покриттям. З черв'ячною передачею редуктора і вертикально орієнтованим двигуном. З мікрометричною ручкою для контролю продуктивності і довжини ходу штока.

При бажанні можете обладнати агрегат додатковим серво- або пневмоприводом. Або ж вибрати вибухозахищене виконання. А хочете - скомбінуйте з одним мотором відразу кілька дозаторів, зберігши разом з тим можливість регулювати кожен з них окремо.

ДОЗУЮЧІ НАСОСИ PDP

Це моделі, розроблені в повній відповідності зі стандартом API 675. Вибирати знову ж належить між полівінілхлоридної і сталевий головкою. Перша витримує температуру до 40 ° C, а друга - до 90 ° C. Матеріалом для насоса може послужити поліпропілен, тефлон, полівінілденфторід, а також нікелеві і цинко-алюмінієві сплави. Плунжери, в свою чергу, бувають сталевими і керамічними. Регулюйте довжину ходу вручну, за допомогою сервоприводу або електродвигуна.

ДОЗУЮЧІ НАСОСИ NOVADOS

Мембранні і плунжерні моделі з кривошипно-шатунним механізмом і черв'ячною передачею. Вимірювальна шкала дозволяє регулювати продуктивність вручну. Також цієї мети може послужити пневматична або електричне інтелектуальний пристрій.

Корпус доступний в сталевому, полівінілхлоридних або поліпропіленовому виконанні. Діафрагми бувають сталевими і тефлоновим, плунжери - з кераміки, твердого сплаву і сталі. Клапани - пластмасові, твердосплавні та сталеві. А що до типів, то вони можуть бути пластинчастими, конічними і кульовими, в тому числі з дистанційним управлінням. Сама ж станція доступна не тільки горизонтальною, а й вертикальної орієнтації. Також пропонуємо багатосекційні рішення з незалежним регулюванням головок.

Яка б не стояла задача перед вашим виробництвом, в асортименті Tapflo знайдеться обладнання для її грамотного рішення. Вся Україна в цьому переконалася. Переконайтеся і ви.

О Tapflo: Tapflo Group є незалежною сімейною компанією, європейським виробником та світовим постачальником пневмопривідних мембранних насосів, відцентрових насосів та іншого промислового обладнання. Представництва компанії Tapflo успішно працюють у більш ніж 30 країнах світу, а дистриб'ютори нашої продукції – у більш ніж 45 країнах світу.