Tapflo

ТОВ "Тапфло Україна"

БРОШУРИ ТА ІНСТРУКЦІЇ

Гвинтові насоси: принцип роботи, переваги і недоліки

 

ГВИНТОВІ НАСОСИ: ПРИНЦИП РОБОТИ, ПЕРЕВАГИ І НЕДОЛІКИ

Їх затребуваності позаздрив би будь-який фахівець. Адже завдяки своїй універсальності обладнання цього типу використовується практично в будь-якій галузі. Починаючи з важкої промисловості, де його цінують за потужність і надійність, а закінчуючи харчовою, де важливі стерильність і делікатність перекачування.

 

Винтовой насос Tapflo

 

КОНСТРУКЦІЯ І ПРИНЦИП ДІЇ

Основні компоненти шнекових агрегатів — це ротор і статор, він же обойма. Матеріалом для першого зазвичай служить сталь (нержавіюча або загартована), а для другого — еластомір. Кожен із них повинен бути максимально зносостійким. При вкладенні ротора в статор має утворюватися ланцюжок водонепроникних камер (на кшталт медових сот). Тому їх форми і розміри вимагають ідеальної точності.

А принцип роботи гвинтового насоса такий. Обертаючись, ротор змінює об’єм порожнин і змушує вміст просуватися по спіралі від всмоктувального патрубка до нагнітального. Тим часом на місце рідини, яка пішла в трубопровід, надходить нова порція. Зворотного шляху у рідини немає, оскільки конструкція забезпечує замкнутий простір.

ОГЛЯД ПЕРЕВАГ

Бронзові, чавунні та сталеві, гвинтові насоси готові до роботи практично з будь-якими речовинами. І навіть абразивні включення їм не страшні. Крім того, такі моделі пропонують:

  • делікатне перекачування і, як наслідок, збереження структури рідини;
  • стабільний потік вмісту на виході, на відміну від поршневих моделей;
  • здатність видавати високий тиск, без використання каскадів нагнітання;
  • пропорційне перекачування, що дозволяє дозувати рідину;
  • самовсмоктування, тобто застосування навіть при різниці висот у 8 м;
  • відмінний ККД (у тому числі при роботі з в'язкими рідинами) завдяки особливій геометрії гвинта;
  • надійна конструкція, яка передбачає лише одну рухливу деталь;
  • простота монтажу, обслуговування і ремонту;
  • низький рівень шуму і вібрації за рахунок збалансованого механізму.

Винтовой насос Tapflo

 

Винтовой насос Tapflo

ОГЛЯД НЕДОЛІКІВ

Як правило, вони притаманні будь якому обладнанню, навіть якщо в цілому його якість не підлягає сумніву. Так можна сказати і про гвинтовий насос. Принцип роботи і конструктивна схема не кращим чином позначилися на деяких характеристиках:

  • Як і інші об'ємні насоси, гвинтові не можна запускати вхолосту без рідини. Відсутність рідини може спровокувати перегрів і поломку.
  • На відміну від відцентрових або мембранних, де з рідиною контактує метал або пластик, у цих моделях важливу роль відіграє еластомір. А його термостійкість хоч і досить висока, але все ж таки має межу.
  • Ротор і статор постійно схильні до тертя. А це, незважаючи на їх відмінну міцність, усе ж сприяє зносу.

Зробіть правильний вибір і оцініть переваги насосів Tapflo, які вибирає вся Україна. Приєднуйтесь!

О Tapflo: Tapflo Group є незалежною сімейною компанією, європейським виробником та світовим постачальником пневмопривідних мембранних насосів, відцентрових насосів та іншого промислового обладнання. Представництва компанії Tapflo успішно працюють у більш ніж 30 країнах світу, а дистриб'ютори нашої продукції – у більш ніж 45 країнах світу.