Tapflo

ТОВ "Тапфло Україна"

БРОШУРИ ТА ІНСТРУКЦІЇ

Гомогенізатор: що це і яких видів буває?

Гомогенізатор: що це і яких видів буває?

Гомогенізатор - це пристрій, який використовується для отримання гомогенних (однорідних) дисперсних систем. Працюють вони в основному з рідким середовищем. Залежно від необхідного підсумкового результату поділяються на певні види.

Що собою являє гомогенізатор і для чого потрібен

Цей пристрій має кілька способів застосування:

  • виготовлення маргарину і вершкового масла, щоб вода і інші компоненти рівномірно розподілялися;
  • забезпечення в майонезі і салатних заправках рівномірного розподілу жирів за державним стандартом водного середовища;
  • довшого зберігання згущеного молока;
  • стабілізації кефіру, сметана та інших кисломолочних продуктів;
  • швидкого окислення рідини під впливом атмосферного повітря;
  • поліпшення смаку какао і його більш в'язкої консистенції;
  • забезпечення відсутності рідкого смаку в молочних продуктах.

Гомогенізатор - це прилад, який значно прискорює роботу на виробництві.

Яких видів бувають гомогенізатори

Види гомогенізатори включають такі моделі:

  • механічні;
  • ультразвукові;
  • високого тиску.

Виробники цих апаратів пропонують механічний тип пристрою для ретельного перемішування рідини. Його конструкція передбачає наявність спеціальних ножів.

Ультразвукові необхідні для подрібнення і перемішування.

Гомогенізатори високого тиску - насоси з високим тиском, що використовуються при переробці молока. Ціна на такі прилади залежать від якості процесу і тривалості використання установки.

Як правильно вибрати гомогенізатор для виробництва

Гомогенізатор широко застосовується для підприємств, які працюють в молочній галузі. В результаті продовжується термін придатності таких продуктів, поліпшується їхній смак. А також створюються ідеальні умови для скорочення кількості добавок і чіткого позначення складу продукту. Але ці пристрої знайшли своє призначення і в інших промислових галузях: кондитерської, під час виготовлення кетчупів, овочевих паст та інше.

Для того щоб вкладені гроші в покупку гомогенізатора виправдали себе важливо знати, як вибрати гомогенізатор. Фахівці рекомендують робити вибір, з огляду на такі характеристики:

  • низький рівень зносу;
  • оснащення інноваційними рішеннями;
  • можливість швидкого і простого обслуговування;
  • наявність зручної системи відкривання бічних і задніх частин.

Для тривалого терміну служби приладу важливо, щоб він був проведений з зі зносостійких матеріалів. В результаті зношеність обладнання буде мінімальним, навіть при інтенсивній роботі. А безперебійне функціонування апарату гарантує можливість вироблення великої кількості продукції.

Чим більше обладнання має додаткових функцій, тим корисніше апарат на виробництві. Наявність перегортання деталей дозволить продовжити термін служби всього пристрою, оскільки їх можна вручну розбирати і міняти при необхідності.

Щоб персонал менше часу витрачав на обслуговування гомогенізатора важливо, щоб була зручна панель управління. Вона повинна надавати операторам легкий доступ до інформації про машину. А також включати можливість простого перегляду кодів аварійних сигналів.

Оптимально, коли обладнання має спеціальні дверці з прозорим вікном. Вона повинна бути великою і легко відкриватися - щоб легко контролювати процес роботи.

Важливо, щоб бічні і задні частини також легко відкривалися, оскільки це дозволить спростити догляд за вузлами приводу. Оператор зможе проводити обслуговування агрегату, що не відключаючи труби охолоджувальної води. А це значно спростить організаційний процес.

О Tapflo: Tapflo Group є незалежною сімейною компанією, європейським виробником та світовим постачальником пневмопривідних мембранних насосів, відцентрових насосів та іншого промислового обладнання. Представництва компанії Tapflo успішно працюють у більш ніж 30 країнах світу, а дистриб'ютори нашої продукції – у більш ніж 45 країнах світу.