Tapflo

ТОВ "Тапфло Україна"

БРОШУРИ ТА ІНСТРУКЦІЇ

Блог

Об’ємними називаються насоси, які перекачують газ або рідину за допомогою зміни об’єму робочої камери — її простір відкривається по черзі на вхід і вихід.

Tapflo випускає кілька варіантів устаткування цього типу. До них належать перистальтичні насоси, гвинтові, поршневі та інші. Головна особливість цих агрегатів криється в стабільній витраті перекачуваних речовин, практично незалежно від тиску. У напірну систему завжди виштовхується та сама порція рідини чи газу. Тому об’ємні насоси рекомендують встановлювати в місцях, де потрібно підтримувати витрату перекачуваного середовища на одному рівні, незалежно від тиску, або щоб створити його дуже великий перепад.

Різновиди та особливості об’ємних насосів

Інженери поділяють таке обладнання на 2 категорії: зі зворотно-поступальним робочим елементом і з таким, що обертається. Перші створюють вищу амплітуду пульсацій. Сюди належать поршневі, мембранні. Робочий елемент, що обертається, є в конструкції гвинтових, шестеренних, перистальтичних пристроїв.

До 4-х найпопулярніших моделей з обох категорій належать:

  • шестеренні — належать до кулачкових роторних моделей і підходять для перекачування особливо в’язких рідин без твердих включень (смола, нафта, олія);
  • мембранні — ідеальний варіант для агресивних, в’язких та сильно забруднених рідин, які потрібно перекачувати під невисоким тиском;
  • гвинтові — підходять для різного типу рідин і нерідко використовуються в харчовій промисловості для транспортування сиру, сметани, кефіру, майонезу;
  • перистальтичні — часто використовуються в медицині, харчовій, хімічній та фармацевтичній промисловості для перекачування хімічних реагентів, крові, кремів, токсичних речовин.

Усі насоси самовсмоктувальні. Можуть всмоктувати робоче середовище на суху або з попереднім заповненням. Щоб дізнатися, які моделі Tapflo оснащені цією функцією, зв’яжіться з нашим консультантом.

Сфери застосування насосів об’ємного типу

Насосне обладнання цього типу широко використовується практично у всіх сферах: у хімічній, нафтогазовій, атомній, харчовій промисловості та багатьох інших галузях. У роботі з вибухонебезпечними речовинами особливо популярні мембранні, оскільки в них немає елементів, що обертаються, і, відповідно, немає ризику виникнення іскри. Перистальтичні — одні з лідерів у харчовій сфері.

Во время выбора подходящего насоса для перекачивания оставшихся речовинов, если другие характеристики, повышенная восприимчивость к токсичности. Если вы не братья, но можете быть уверены, что сможете практично просмотреть после первого запуска. Этого не произошло, обратим внимание на то, что это сама вязкость и то, что она впливается на мембранный насос и другие насосные устройства.

 

Що такая же вязкость рідини

Вязкость — это власть здесь, потому что я знаю, что могу сделать это. Речовина с высокой вязкостью — вкусная и уважаемая, с низкой — поездка й легкоплинна. Основа этого процесса — действие межмолекулярных сил чи внутреннего тертя. Я говорю самыми простыми словами, что вязкость — это опір потоку. Очки насоса покупаются так же, как и для обеспечения рециркуляции потока в певческом направлении, эта характеристика имеет большое значение во время выбора подходящего оборудования.

Она была кинематической и динамичной. Если вы покупаете насос, который идеально соответствует характеристикам речевых характеристик, который перекачивается, наиболее важна такая же кинематическая вязкость. Скорость вращения в квадратных метрах на секунду (м²/с) в стоках (Ст).

 

Зависимость температуры тела от температуры

В период понижения температуры она может быть понижена, при повышении — понижена. Для разных видов отдыха предусмотрена своя температура. Например, для перекачивания шоколада или средства наиболее часто необходимо вставить его в кожух насоса, чтобы обеспечить максимальную защиту от высокой температуры. В этом случае речевая ситуация может быть застигнута и проведена обладка с землей.

 

Как определить степень родства

Самый простой метод — найти в маленьких таблицах расширенные числа и их характеристики. Таких замечаний достаточно много, но не всегда можно полагаться на их идеальную достоверность. Для более точного и научного способа получения специального прибора, который назовётся вискозиметром.

Самый простой вариант этого прибора, представленный при просмотре тримача с емкостью объемом 100 мл и диаметром меньшего отверстия до 4 мм. Несколько секунд, в течение которых 100 мл рабочего времени решаются с нижнего уровня, являются индикатором вязкости.

 

Важность вязкости в тяжелой промышлености

Ця характеристика має дуже велике значення в харчовій промисловості, оскільки істотно впливає на смакові якості та текстуру продуктів харчування. Наприклад, для шоколаду вона визначає його гладкість і товщину, а для соусів та супів в’язкість — визначальний параметр того, як вони відчуваються в роті. Її найменша зміна відразу викликає в споживача відторгнення або, навпаки, краще сприйняття смаку.

Також рівень в’язкості важливий для зручності використання продуктів. Якщо говорити про кетчуп, то він має бути досить густим, щоб утримуватися на хлібі, але не надто, щоб обтяжувати його.

 

Вплив в’язкості середовища, що перекачується, на насос

Ця характеристика має властивість змінюватись, залежно від швидкості, з якою працює насос. Існує 4 основні групи речовин, які поводяться певним чином, незалежно від питомої в’язкості:

  • Вода, розчинник для фарби, спирт. Для цих продуктів не має значення швидкість перекачування. Вони завжди течуть однаково. Тому їм ідеально підходить стандартний відцентровий насос.
  • Пластичні рідини. Мають точку опору, тобто межу плинності, яку потрібно подолати, перш ніж вони почнуть текти. Після цього в’язкість зменшується в міру того, як перемішуються рідини. Найяскравіший представник пластичних речовин — кетчуп. Чим сильніше його струснути, тим краще він потече.
  • Дилатантні. Це речовини, в’язкість яких значно збільшується на високих обертах насосу. Дилатантний ефект властивий речовинам, частинки яких щільно розташовані один до одного й перемішані рідиною. Коли насосне обладнання працює на невисоких обертах, шари рідини, що перекачується, рухаються повільно, і рідина між ними встигає їх змащувати. Завдяки цьому матеріал вільно перетікає. Зі збільшенням швидкості роботи насоса посилюється зсув щільно розташованих частинок, і рідина не встигає заповнювати простір між ними, що призводить до сильного тертя та загусання. Найкращий приклад — масло та вершки, які збиваються на високих швидкостях і стають практично твердими.
  • Тиксотропні. Це речовини, які мають перекачуватися без зупинки. Оскільки під час зупинки обладнання вони одразу загусають. Сюди належать мило, дьоготь, фарби, що не крапають, клей, целюлозні матеріали, крохмаль.

Тобто, щоб купити насос, який прослужить багато років, потрібно обов’язково враховувати, до якої категорії належить середовище, що перекачується. Якщо перекачувати дилатантні рідини звичайним відцентровим насосом, він згорить, як тільки вони зіб’ються.

 

Типи харчових насосів для перекачування в’язких рідин

Як ми вже розібралися, тип речовини, що перекачується, має найбільше значення під час вибору підхожого насоса. Найкращі варіанти для транспортування високов’язких речовин — мембранний та перистальтичний насоси. Нижче докладно розглянемо переваги моделей від Tapflo.

 

Мембранний насос

Гигиеническая серия мембранных моделей — потрясающий вариант для высоких и высоких середов. Также рекомендуется использовать эти продукты не только с химической, химической, фармацевтической, окисляющей стийкой для перекачивания агрессивных (кислот, лугов) и безвредных речовинов. Особенности конструкции гарантируют высокую гігієнічність и герметичность, изготовление материалов сертифицировано и не впливает на речовины, которые перекачиваются.

Отверстия предназначены для транспортировки йогуртов, вершкового и плавленого сира, сливок, молока, майонеза, соков, томатных продуктов, соков, сыра, пива и виноградного сусла.

 

Перистличний насос

Перилистичный насос Tapflo представлен в трех конфигурациях и используется для перекачивания в язких трубах. Это один из самых простых и самых легких в стандартных конструкциях. Также есть сертификаты для работы в харчевой сфере. Материалы для изготовления роботизированной трубки и силиконового типа мастики дозируются для обработки продуктов. Можно перекачивать нестандартные склады с твердыми и всеми включенными элементами без пошкодження структур.

Если вам нужна докладная информация о характеристиках владельца Tapflo, обратитесь к нашим менеджерам.


Как выбрать промышленный насос один раз и надолго?



Промислові насоси високого типу


Промисловий насос високого тиску - неодмінна частина комплексу, який робить тиск і як наслідок потужний натиск води. Їх ставлять як основне формування для боротьби з брудом і іржею, мийки, прирізки та інших маніпуляцій, які можливі. Установки мають функціональні технічні відмінності.


Насоси для перекачування хімічних рідин


Насос для хімічно агресивних рідин за способом дії схожий з відцентровими механізмами. Хімічні насоси відрізняються в особливостях виконання поверхні робочої частини. В результаті насоси для перекачки хімічно агресивних рідин працюють з речовинами, з якими не впорається традиційні моделі.


Насоси харчові: особливості механізмів і переваги використання


Насоси харчові - промислові агрегати, які застосовуються, щоб швидко і ретельно перекачати харчові середовища: воду, соки, соняшникову олію та інше. Найбільший попит такі механізми мають в харчовій промисловості, особливо затребувані в кондитерській, косметичної та молочної.

О Tapflo: Tapflo Group є незалежною сімейною компанією, європейським виробником та світовим постачальником пневмопривідних мембранних насосів, відцентрових насосів та іншого промислового обладнання. Представництва компанії Tapflo успішно працюють у більш ніж 30 країнах світу, а дистриб'ютори нашої продукції – у більш ніж 45 країнах світу.